Om oss

Elizabeth Mote - urban livsstil på landet

 

Elizabeth Wisland

 

Byjente som havnet på landet.

-Jeg bodde i byen og det hadde jeg tenkt å fortsette med, begynner Elizabeth. Hun er i ferd med å pakke opp eskene med nyankomne varer. Sporty fritidstøy og fint selskapstøy i en herlig blanding. Og alt i sammen sending. -Vi plukker kun ut det vi syns er aller finest hos leverandørene, smetter hun inn og fortsetter på historien om hvordan det hele startet. Elizabeth arvet en gammel gård med både bo- og driveplikt, i Kviteseid, og ble plutselig stilt ovenfor valget om å velge mellom by og land. -Jeg trodde jeg skulle få til begge deler, smiler hun. Planen var å bo på gården, men pendle både titt og ofte til Drammen. Det gjorde hun en stund, men så fikk hun barn, og hun begynte å engasjere seg i nærmiljøet. -Jeg var med i næringslaget, vi startet opp idrett for barn i grenda og jeg var stadig med å arrangere ting på grendehuset, forteller hun videre. -Plutselig brukte jeg all min tid her i Kviteseid, og jeg oppdaget at jeg storkoste meg! I sin iver fylte hun tunet på gården med sauer, høner, katter og kaniner og samtidig overtok hun en klesbutikk nede i Kviteseidbyen. -Det ble litt mye en periode, og samtidig brukte jeg mer og mer tid i butikken, ler Elizabeth som liker å ha mange baller i luften, men innså etterhvert at det var best å satse mer i én retning. Hun valgte butikken. -Da avviklet jeg den jeg hadde overtatt, og startet på nytt med varer jeg selv likte ekstra godt, forklarer hun. Da hun var i ferd med å vokse ut av de gamle lokalene, kom det store rosa huset i jugendstil, midt i Kviteseid sentrum, til salgs. Elizabeth og mannen endte opp med å ikke bare kjøpe butikklokalene, men hele bygget. I dag huser den rosa perlen databedriften Novelda i kjellerlokalet, Elizabeth Mote i hovedetasjen og tre romslige leiligheter i toppen. 

 

Martha Irene Kleivstaul

Tilbake til hjembygda. 

På denne tiden bodde Martha på Notodden. Der hadde hun studert til barnehagelærer. Hun hadde akkurat truffet mannen i sitt liv, og hadde ingen planer om å flytte til hjembygda igjen. -Jeg har alltid vært glad i bygda vår, så jeg dro ofte på besøk, innrømmer Martha og smiler. På sine mange turer til Kviteseid, dro hun alltid innom Elizabeth Mote. Og med seg til Notodden igjen, hadde hun rosa poser med godt innhold. -Venninnene mine der kommenterte stadig at jeg hadde på meg noe nytt, og at de også ønsket seg lignende. Det endte med at jeg handlet for dem også, eller tok dem med hit, ler Martha og setter en frisk bukett med avskårne blomster på disken. Den gode duften sprer seg i det hun forteller at de vokste ut av leiligheten på Notodden. De hadde fått to jenter og nå måtte de finne ut hvor veien skulle gå videre. -Klart tankene om en trygg og god oppvekst og nydelig natur meldte seg, smiler Martha lurt. Familien valgte å flytte til Kviteseid, og de har ikke angret. -Vi er jo så heldig! sier hun entusiastisk. -Vi har disse fredlige og gode omgivelsene, samtidig som vi bare er en biltur unna de store byene. Dessuten ligger jo verden inne i vår egen stue nå som vi har nettet tilgjengelig, sier hun videre. 

 

Team

I de lyse lokalene til Elizabeth Mote hadde butikkeieren begynt å tenke. -Jeg ville at Martha skulle jobbe her. Derfor ringte jeg henne og ba henne komme innom på veien hjem fra jobb. -Jeg trodde jeg hadde glemt å betale eller noe, ler Martha. Samtalen endte godt. Martha takket ja, sa opp sin stilling i barnehagen og ble medarbeider i butikken i flere år. Etter en stund fikk hun ansvaret som butikksjef. Elizabeth hadde et oppdrag å utføre i mannens bedrift i Oslo. -Jeg har hele tiden pendlet mye innover sammen med mannen min, nå hadde ungene blitt store og jeg tenkte at det hadde vært fint å jobbe i Novelda en stund. Med jevne mellomrom var hun tilbake i butikken i Kviteseid, men nå var det Martha som stod for den daglige driften. Men det ble ikke akkurat slik Elizabeth hadde tenkt. -Vi bygget oss nytt hus på flott tomt i Drammen, men alt jeg har klart i disse årene er å tenke på Kviteseid, ler hun. Hun ville tilbake. Og i disse dager er begge ildsjelene i gang med å heise Elizabeth Mote til nye høyder. -Vi bor i ei fin bygd og om sommeren er det mange turister her som skal få nyte det gode liv på landet, sier Martha. Samtidig mener teamet at i dag kan man leve urbant hvor man vil. Det er korte avstander til store byer, og forskjellene fra by og land er ikke så store som de en gang var. -Herfra når vi jo hele verden, smiler Elizabeth i det hun åpner kundemailen og nettbutikken. 

 Det er hit du nå har kommet. Til Elizabeth Mote sin nettbutikk. 

Og jentene bak disken håper du vil finne deg til rette, la deg friste av fint tøy og tilbehør i forskjellige prisklasser. De er heller ikke sene om å sende varene ut til nye eiere. 

 Sitat: 

«Vi plukker kun ut det vi syns er aller finest hos leverandørene» Elizabeth Wisland.

 Skrevet av Liv Sandvik Jakobsen

 

 

 ---
 Elizabeth Mote er en frittstående klesbutikk som selger moteklær, sko og tilbehør på nett og i butikk. Butikken ble etablert i 1999 og har opparbeidet en stabil kundekrets gjennom personlig service fra personale med stor lidenskap for trend og mote.
Vi holder til i stilfulle lokaler i Kviteseidbyen ved vakre Telemarkskanalen.
Velkommen til oss!
Garverivegen 2, 3850 Kviteseid
Telefon: 35 05 31 77 / 905 05 988
Epost: kundeservice@elizabethmote.no
Åpningstider butikk:
Mandag - Torsdag, 10.00 – 16.30
Fredag: 10.00 - 18.00
Lørdag: 10.00 - 15.00